De Gemeente Haarlemmerliede heeft  75 wilgenboompjes ter beschikking gesteld  waarvan er op
9 Maart 2017 5 stuks bij ons symbolisch op het Fort geplant zijn. De rest van deze bomen zal geplant worden als de bestaande bomen zijn geveld.


Voor het planten had de Gemeente de Fransciscus school gevraagd om dit door schoolkinderen uit Groep 4 en 5 te laten verzorgen. Onder toezicht van de wethouder de Heer van Haeften en twee leidinggevende van de school zijn de boompjes geplaatst. Het Fort werd  vertegenwoordigd door  bestuursleden. Na het planten hebben wij de groep kinderen ontvangen in onze Poterne waar zij een flesje water en een appel  ontvingen.

Tevens werd er tijd voor vragen vrijgemaakt waar de kinderen graag gebruik van maakten. Na de Poterne werd er een rondleiding door het Fort verzorgd waar de kinderen  alle historische plekken van het Fort te zien hebben gekregen. Wij kunnen terugblikken op een geslaagde dag waarin de kinderen veel plezier hebben gehad en wij het Fort weer onder de aandacht hebben kunnen brengen.

Het bestuur heeft de Gemeente Hr. van Haeften bedankt voor de wilgenboompjes en voor het verzorgen van deze leuke dag.

Frans Sinnige