Groepsaccomodatie ‘Het Buitenverblijf’

Het ‘Buitenverblijf’ wordt gevormd door een aantal aaneengesloten en onderling verbonden ruimtes aan de zuidelijke ‘keelzijde’ (= achterzijde) van het Fort. Vanaf de toegang gezien is dit aan de linkerkant. Deze accommodatie is uitgerust voor maximaal 40 personen voor wat betreft stapelbedden, serviesgoed en sanitair.

Het Buitenverblijf bestaat uit:

• 3 verblijfsruimten, inclusief een keuken

• 4 slaapvertrekken

• 1 sanitaire ruimte

De kleinste, maar gezelligste ruimte in het Buitenverblijf is de ‘huiskamer’, vroeger het verblijf van de commandant van het fort. Voor eventueel gebruik van de houtkachel dienen de gasten zelf voor houtblokken te zorgen. De twee andere verblijfsruimten van het Buitenverblijf zijn de ‘speelkamer’ en de ‘woonkeuken’.

De woonkeuken is voorzien van 6-pits gas komfoor, gasoven, warmhoud oven, koffiezet apparaat, waterkoker en magnetron oven. Ook zijn er twee kleine koelkasten. Er zijn in totaal vier slaapvertrekken in het Buitenverblijf: drie kleine en één grote. Van de drie kleine slaapvertrekken bevinden zich er twee in de ‘keelkazemat’ en twee aan de binnenzijde van het Fort. De  slaapruimten zijn voorzien van stapelbedden. Voor overnachtingen dienen gasten zelf te zorgen voor een deken of slaapzak en een hoofdkussen.

De sanitaire ruimte bevindt zich aan de meest westelijke zijde van het fort en bestaat uit:

• 2 x 2 douches (heren, dames)

• 5 wastafels

• 2 x 2 toiletten, 1 urinoir

Aan de meest westelijke kant van het Buitenverblijf, grenzend aan de woonkeuken en de sanitaire ruimte, bevindt zich een terras met picknick meubilair waar het bij zonnig weer goed toeven is.

(foto’s: Deen van Meer)