Fort Penningsveer voor iedereen

Fort Penningsveer is één van de 42 forten die deel uitmaken van de stelling van Amsterdam. De stelling van Amsterdam is omstreeks 1900 gebouwd als verdedigingswerk rond Amsterdam en vanwege haar unieke karakter opgenomen op de lijst van werelderfgoed van de Unesco, naast onder andere de Taj Mahal, de Chinese muur.

Naast het culturele belang van Fort Penningsveer geeft ook de prachtige ligging in recreatiegebied Spaarnwoude een extra waarde aan het gebouw en zijn directe omgeving. Fort Penningsveer ligt aan de rand van Haarlem, in het groen van recreatiegebied Spaarnwoude en is omringd door water, wandel- en fietspaden. Het is een perfecte locatie voor het maken van wandel, fiets, of kanotochten. Het strand, het historische Haarlem en andere leuke bezienswaardigheden liggen allemaal op korte afstand van het fort.

Eind 1985 heeft Stichting Fort Penningsveer het fort onder haar hoede genomen en opgeknapt tot een uniek buitenverblijf met groepsaccommodaties, waar particulieren, scholen, verenigingen en bedrijven gebruik van kunnen maken voor activiteiten met betrekking tot zorg, leren, werken en recreëren. De Stichting richt zich daarbij bijzonder op mensen die, sociaal gezien, extra ondersteuning nodig hebben. Fort Penningsveer heeft mogelijkheden tot overnachtingen voor groepen tot maximaal 66 personen. Tevens beschikt het Fort over een zaal die zich leent voor exposities, recepties of zakelijke bijeenkomsten. Het is tevens een trouwlocatie voor de gemeente Haarlemmerliede.

Wilt u meer weten over de mogelijkheden op Fort Penningsveer, neem dan s.v.p. contact op met de beheerder.

Hier vindt u onze Algemene voorwaarden van Stichting Fort Penningsveer

Met vriendelijke groet,

Stichting Fort Penningsveer

(Foto’s: Deen van Meer)